Kjo faqe është krijuar për t’ju ardhur në ndihmë nënave dhe prindërve të rinj me informacione teorike dhe praktike për shtatzaninë dhe z...

Lexo me shume

  Rregullat kryesore për ushqyerjen me gji • Të fillohet ushqyerja me gji brenda orës së parë pas lindjes. • Të vihet fëmija në gji...

Lexo me shume

PËRSE ËSHTË I RËNDËSISHËM REGJISTRIMI I FËMIJËS QË LIND? Regjistrimi I fëmijës që lind e bën atë shtetas shqiptar, duke i dhënë kë...

Lexo me shume

Spitali Universitar Obstetrik Gjinekologjik “Koço Gliozheni”  ofron shërbim psikologjik falas për të gjitha nënat që kanë nevojë gjatë...

Lexo me shume

Mundësuar nga UNICEF

Kjo faqe u mundesua nga projekti i unicefit   "Keshillim psikologjik, psikoedukim per grate shtatzena     dhe per mirerritjen e femijeve ne maternitetin 'Koco Gliozheni' "

Nenat me bebe prematur

Prej pak muajsh do të gjeni në librari një libër të një nëne italiane e cila flet për eksperiencën e saj të një lindje të parakohshme me një peshë vetëm 660 gramë, por siç e quan ajo, Yll e bukur.

Lexo me shume...
 
 

Fëmijët e parakohshëm: a mund të mbijetojnë?

Print PDF

Nëse një fëmijë lind para javës së 37-të pas konceptimit, quhet I parakohshëm.Fëmijët e parakohshëm janë nën peshë.

Lexo me shume...
 

Roli i atashimit në zhvillimin njerëzor

Print PDF

Atashimi është baza për zhvillimin njerëzor. Foshnjat njerëzore janë të dobëta. Ushqimi, veshja dhe streha nuk janë të mjaftueshme. Fëmijët kanë nevojë për kujdes.Mbijetesa fizike dhe zhvillimi social varen nga atashimi me prindërit ose kujdestarët. Kërkimet në jetimore dhe institucione tregojnë që foshnjat vuajnë  nga mungesa e kontaktit me qënie të tjera njerëzore. Fëmijët që nuk marrin vëmendje të mjaftueshme, rrezikojnë vonesa serioze mendore, sociale , emocionale dhe fizike.

Lexo me shume...
 

Si ta mësosh të porsalindurin të flejë

Gjëja e parë që duhet të dini është se I porsalinduri fle aq sa ka nevojë.Ai fle sipas “mënyrës së tij”.

Lexo me shume...
 

Page 1 of 2

<< Fillimi < Paraardhese 1 2 Pasardhese > Fundi >>