Kjo faqe është krijuar për t’ju ardhur në ndihmë nënave dhe prindërve të rinj me informacione teorike dhe praktike për shtatzaninë dhe z...

Lexo me shume

  Rregullat kryesore për ushqyerjen me gji • Të fillohet ushqyerja me gji brenda orës së parë pas lindjes. • Të vihet fëmija në gji...

Lexo me shume

PËRSE ËSHTË I RËNDËSISHËM REGJISTRIMI I FËMIJËS QË LIND? Regjistrimi I fëmijës që lind e bën atë shtetas shqiptar, duke i dhënë kë...

Lexo me shume

Spitali Universitar Obstetrik Gjinekologjik “Koço Gliozheni”  ofron shërbim psikologjik falas për të gjitha nënat që kanë nevojë gjatë...

Lexo me shume

Mundësuar nga UNICEF

Kjo faqe u mundesua nga projekti i unicefit   "Keshillim psikologjik, psikoedukim per grate shtatzena     dhe per mirerritjen e femijeve ne maternitetin 'Koco Gliozheni' "

Si të sillemi me xhelozinë vëllazërore?

Si duhet të sillen prindërit kur fëmija e tyre është xheloz ndaj motrës/vëllait më të vogël? Do të ishte krejtësisht I gabuar

Lexo me shume...
 

Crregullimi I ankthit të ndarjes

Një përqindje e madhe e fëmijëve mbi 40 % e tyre përmbushin kriteret për këtë diagnozë.Në këtë çrregullim tipari kryesor është një ankth I tepërt

Lexo me shume...
 

Ndjenjat e kundërshtimit nga mosha 1-2 vjec

Print PDF

Për fëmijën , që ka shumë dëshirë t’I ndajë kënaqësitë e tij me nënën, të ketë miratimin dhe pjesmarrjen e saj , ka një burim zhgënjimi dhe zemërimi.Është hera e parë që fëmija ndërgjegjsohet plotësisht se nëna e tij do që ai të bëjë gjëra të cilat ai nuk dëshiron t’I bëjë, që ajo nuk dëshiron ta lejojë të bëjë çfarë të dojë.

Lexo me shume...
 

Zhvillimi 1-3 vjec

Print PDF

Foshnjet zhvillohen në hapësiren e tyre kështu që është e pamundur të themi ekzaktesisht se kur fëmija do të mësojë një aftësi të caktuar.Fazat e mëposhtme të zhvillimit do t’ju japin një ide të ndryshimeve që mund të prisni,por mos u alarmoni nëse zhvillimi I fëmijës tuaj merr paksa një ritëm tjetër.

Lexo me shume...
 

KOMUNIKIMI ME FËMIJËN

Print PDF

loveley_lips

 

Komunikoni me fëmijën që kur është ende në bark
“ai ju dëgjon”

Lexo me shume...
 

Page 2 of 2

<< Fillimi < Paraardhese 1 2 Pasardhese > Fundi >>